Найцікавіше розпочалося з 1999 року. Знаєш, що то за історія?

Коворкінг - це компроміс між двома класичними видами зайнятості.

Smart-журналіст·16-08-2019

Найцікавіше розпочалося з 1999 року. Виходить, ще у минулому столітті.
Знаєш, що то за історія?

Саме 1999 року з'явився термін «коворкінг», коли Бернард Де Ковен, теоретик веселощів та гуру ігрових механік, вирішив дати назву новій технології фасилітації групової роботи. «Працювати разом на рівних» — так звучить формула Де Ковена, яка вирішує класичну проблему корпоративного середовища: позбавляє її учасників ієрархії.

Перший в історії коворкінг відкрився 9 серпня 2005 року у будинку феміністського співтовариства Spiral Muse у Сан-Франциско. Втомлений від нестачі спілкування в офісі та непродуктивності праці вдома програміст Бред Ньюберг заснував коворкінг як некомерційне партнерство та запропонував потенційним учасникам робочі місця, безкоштовний Wi-Fi, перерви на медитацію, спільні ланчі та спільні поїздки на велосипедах в обмін на невеликі щомісячні внески. Через рік Бред закрив перший коворкінг і разом із партнерами заснував новий Hat Factory.

Перші у Старому Світі коворкінги з'явилися у 2005 році в Лондоні та у 2007 році у Берліні і зараз залишаються одними з найбільших у світі. Лондонський The Hub став міжнародною мережею з 65 просторів на п'яти континентах, а Business Class Net, що відкрився в берлінському Кройцберзі, став першою мережею коворкінгів, що розвивається за франшизою.

До 2007 поняття «коворкінг» закріпилося в англійській мові, а в 2009 вийшла перша книга, присвячена коворкінг. У 2011 році відбулася перша конференція, яка зібрала творців коворкінгів з усього світу - Global Coworking Unconference Conference.

Перше місце за кількістю просторів займають Сполучені Штати, за ними йдуть Німеччина, Іспанія, Великобританія та Японія.

Працювати з дому – добре і дешево, але крісло може виявитися незручним, концентрація – недосяжною, а ізоляція – лякаючою.

Офісна робота може відразу позбавити фрілансера негативних факторів, додавши до всіх плюсів регулярну оплату праці, але багатьом такий формат не підходить через любов відразу до кількох проектів, планів на власний бізнес або інших причин.

Коворкінги - це компроміс між двома класичними видами зайнятості. Резидент опиняється в оточенні, яке йому цікаве (прощавай, ізоляція!), а оточення найчастіше виявляється майбутніми партнерами з бізнесу або природним інкубатором зі своїми інвесторами та менторами (привіт, зростання!). І жодних корпоративних підпорядкувань та ігор у «я тут головний».

Ми раді стати частиною історії майбутнього та разом з тобою розвивати культуру вільного простору завдяки Smart Coworking.

Наші контакти

Адреса: БЦ "Київський", 5 поверх, вул. Київська 34А, Софіївська Борщагівка, Україна

У пішій доступності від ЖК “Софія“, поряд зупинка маршрутного транспорту для тих, кому потрібно їхати.

  • ЖК Софія - 400 м - 5 хв -
  • ЖК Щасливий - 6 хв -
  • Вишневе - 10 хв -
  • Київ, вул. в. Окружна - 10 хв -
  • Боярка - 20 хв -

Графік роботи:

Для резидентів - ЦІЛОДОБОВО - 24/7/365

ПН-ПТ - з 09:00 до 18:00

СБ - НД - Вихідний

Для отримання цілодобового доступу - зв'яжіться з адміністратором, щоб отримати свою карту-перепустку.

Email: [email protected]

Тел.: +38 (097) 932 97 90